Διακοπές νερού η ΔΕΥΑΝ; Διακοπές καλοκαιρινές εμείς αδέρφια! - Μαρία Δήμα


           
                                          


            Για τους Ναυπλιείς φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν σχετικά νωρίς. Και λέω νωρίς διότι το παραδοσιακό χρονικό διάστημα παραθερισμού πανελλαδικά είναι Ιούλιος-Αύγουστος. Εμείς φέτος θα πρωτοτυπήσουμε και θα ξεχυθούμε σε όλη την Ελλάδα -και στα εξωτερικά- νωρίτερα. Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να πρωτοτυπήσουμε σε αυτόν τον τομέα αν δεν είχαμε πολύτιμο αρωγό τη ΔΕΥΑΝ, η οποία φροντίζει να κόβει κάθε λίγο και λιγάκι το κρυστάλλινο νερό που ρέει στις βρύσες μας, «σπρώχνοντάς μας» να κινήσουμε γι’ άλλη γη και γι’ άλλα μέρη.
            Έχεις πασαλειφτεί με τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν, τα αιθέρια έλαια για να βγεις ραντεβουδάκι. Κι εκεί που φαντάζεσαι πόσο όμορφα θα κυλήσει η μέρα σου, ανοίγεις τη βρύση και βγαίνει αέρας κοπανιστός. Αέρααααααααααααα!!!!!!!! Έχεις γυρίσει σε ημιθανή κατάσταση από τη δουλειά και θέλεις να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου; Καλό και σύντομο. Παρ’ όλα αυτά, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ένα θετικό είναι ότι αν είσαι γυναίκα δυναμική που επεμβαίνει -στη ζωή μου ασυγχώρητα, σε θέματα προσωπικά κι απόρρητα-, ο άντρας σου δεν μπορεί να σε ξαποστείλει πετώντας σου κατά πρόσωπο «άντε πλύνε κανα πιάτο» διότι πολύ απλά δεν υπάρχει νερό! Τι ευτυχία Θεέ μου!
             Μην κλαίτε με αναφιλητά, όμως, και πρωτίστως μην πανικοβάλλεστε. Ουδέν κακό αμιγές καλού. Πάντα θα υπάρχουν λύσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες και άβολες καταστάσεις. Και επειδή όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε -ναι, γιατί κι εμείς στα περίχωρα τα καλοκαίρια με το κανάτι κάνουμε μπάνιο για λόγους που δεν καταλαβαίνει κανείς-, σας συμμεριζόμαστε και σας παραθέτουμε διεξόδους για να βγείτε απ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Συγκεκριμένα, σας προτείνουμε τους TOP 3 προορισμούς που είναι και κοντά σας, και που έχουν άφθονο νερό για πιώμα, μπανιάρισμα, μπουγέλωμα και ό,τι άλλο θέλετε.
            Δεν έχετε νερό στις βρύσες σας, λοιπόν, αδέρφια;

1                         Πηγαίνετε Άργος!

          Στην όμορη και όμορφη πόλη που είναι ένα τσιγάρο δρόμος και διαθέτει λιμνούλα και ποταμάκι. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να φορέσετε το μαγιό σας και -γιατί όχι;- να βουτήξετε κιόλας άμα το κέφι φτάσει στο ζενίθ. Έτσι έχεις μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Θα μου πεις, συγκρίνεται η Αρβανιτιά με την τεχνητή λίμνη Άργους; Θα σου πω όχι, αλλά δεν μπορείς να τα ‘χεις όλα. Ή θα είσαι πλυμένος, ή με τα αλάτια στο κορμί. Διαλέγεις και παίρνεις.

                          Πηγαίνετε Μυκήνες!
      
         Ιδανική -και μοναδική μη σου πω- ευκαιρία να επισκεφθείτε τα αρχαία που τόσο πολύ επικαλούμαστε και ποτέ δεν έχουμε πάει να δούμε ούτε κατά πού πέφτουν. Όταν θα βρεθείτε στην είσοδο, μην εκπλαγείτε. Έχει κι εκεί κάτι λιοντάρια και μάλιστα πολύ-πολύ προγενέστερα απ’ αυτά των Βαυαρών. Τι νομίζατε, ότι ήρθαν αυτοί και μας έδειξαν πώς γίνεται; Δεν ξέραμε από μόνοι μας; Σφυρί κι αμόνι δεν είχαμε πριν έρθουν οι Φράγκοι στα μέρη μας; Έλα σε παρακαλώ. Αθλητικό παπούτσι θα χρειαστείς μόνο γιατί αν έρθεις με σταν σμιθ εσύ και η σύζυγος με το δωδεκάποντο, θα βγει η Κλυταιμνίστρα απ’ τον τάφο και θα σας πάρει στο κυνήγι. Ε κι όπως θα φεύγεις, άνοιξε καμιά βρύση εκεί στο χωριό και πλύσου.

3                             Ελάτε στον πρώην Δήμο Μιδέας!
        

       Προς το παρόν έχουμε νερό εδώ πέρα αλλά μη νομίζετε ότι θα κρατήσει για πολύ. Θα ‘ρθει και   μας η ώρα του κορακιάσματος λίαν συντόμως. Προλαβαίνετε-δεν προλαβαίνετε να ρίξετε ένα μπανιάρισμα στα υπέροχα νερά της βρύσης μας. Αν δεν προλάβετε, όμως, δεν πειράζει. Ελάτε και θα σας πάμε να μπανιαριστείτε στις στέρνες που διαθέτουμε στα χωράφια. Εκεί το νερό δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί το στόμα μας απ’ τη δίψα να γίνει Σαχάρα, αλλά τα χωράφια δε μένουν ποτέ χωρίς νερό. Και το βράδυ, φυσικά, θα σας κεράσουμε γκιόσα και γουρνοπούλα με λίγο κρασί συνοδευτικό, να λυθεί η γλώσσα και να μας πείτε τα προβλήματα και τον πόνο σας. Είτε είστε πλυμένοι, είτε άπλυτοι. Πάνω απ’ όλα η καλή καρδιά.

       Βλέπετε, λοιπόν, ότι ο τρεχούμενος αέρας κοπανιστός εκ της βρύσεως μπορεί να μας φέρει όλους πιο κοντά. Πάνω απ’ όλα, όμως, σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών λίγο νωρίτερα. Εκμεταλλευτείτε τις περιστάσεις πριν η βρώμα φτάσει μέχρι το Παλαμήδι. Πηγαίνετε λίγες μέρες σε άλλους τόπους μέχρι να κοπάσει το κουρνιαχτό και μετά ξαναγυρίστε, δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Οφείλουμε, τελικά, ένα τεράστιο ευχαριστώ στη ΔΕΥΑΝ που κυριολεκτικά προσπαθεί να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη και να μας βγάλει απ’ τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής. Μόνο θεόσταλτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτές οι τόσο συχνές διακοπές νερού. Ευχαριστούμε ΔΕΥΑΝ! Κι ένα ποιηματάκι για σένα που μας αγαπάς τόσο:

"Στης Ναυπλίας το ποτάμι που το λέν' ΔΕΥΑΝειό
αν τυχόν και δε με θέλεις 'κει θα πέσω να πνιγώ".




Photo: http://metaximaspatra.blogspot.com/2014/07/blog-post_26.html

Σχόλια

  1. Πολύ καλό το κείμενο καυστικό και με μπόλικο χιούμορ. Αλλά πέρα από αυτό να πω ότι για το μεγάλο αυτό πρόβλημα δεν ασχολήθηκε κανείς από τους συνδιασμούς τόσο του Κου Κωστούρου όσο και των Κων Αναγνωσταρά και Σαλεσιώτη. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση έβγαλε ανακοίνωση δείχνοντας για άλλη μια φορά ποιοι είναι δίπλα στις ανάγκες και στα δικαιώματα των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γονείς, διαλέξτε την ευτυχία και όχι την ομοφυλοφιλία ή τον αλκοολισμό.

Επιστολή στο τρελό διαμάντι 4